Thema recepten

Categorieën

CookieDough

Recepten op basis van CookieDough chunks!

Kerst

De lekkerste recepten voor fijne, gezellige en sfeervolle feestdagen.

Kokos & Spelt

Rationeel te maken recepten in rijke kleuren en smaken. 

Koningsdag

Allerlei oranje ideeen waarmee u in een handomdraai traditioneel oranjegebak kunt produceren. Alle recepten zijn zeer rationeel te maken en hebben een moderne touch, waardoor ze helemaal van nu zijn.

Olympische spelen

Allerlei Olympische Spelen ideeën waarmee gemakkelijk de leukste gebakjes ontwikkeld kunnen worden. 

Pasen

Heerlijke paasrecepten om de paasdagen mee door te komen. 

Rogge & Rustiek

Damco roggesauermix van Steensma bevat een natuurlijk gedroogd zuurdeeg en door te variëren in percentage, bepaal je je eigen zuurgraad en karakter van het brood. Damco roggesauermix heeft een langere malsheid dan andere broodsoorten, en het voordeel is hiervan (met desem) dat zelfs na 3 dagen, door middel van even oppiepen, het brood smaakt alsof het vers is. Tevens geeft de rogge een heerlijk aroma af aan het gebakken brood. 

Sinterklaas

De lekkerste recepten voor het heerlijk avondje.

Spijs & meer

De eerste blaadjes vallen de boom, het wordt kouder, langzaam maken we ons op voor gezellige najaarsdagen. Royal Steensma biedt u ook dit seizoen weer volop tips, inspiratie en rentabilieit. Want al onze recepten in deze brochure zijn erop gericht om op een makkelijke manier een creatief én rendabel najaarsassortiment te produceren.
 

Stukswerk

Rationeel te maken stukswerk gebakjes in de rijkste kleuren en smaken. Eenvoudige technieken, fantastische, ambachtelijke uitstraling.

Vlaaien & meer

In de groente- en fruitindustrie wordt er gesproken over 'vergeten groenten' en ook in de bakkerijbranche kan deze term worden toegepast. Bij Steensma proberen we de zogeheten vergeten vlaaien en banketproducten weer een plaatsje terug te geven in uw vitrine. 

Voorjaar

Weg met die kou, het is tijd voor heerlijke, frisse voorjaarsrecepten. 

Zomer

Banket is prima geschikt om in de zomermaanden te consumeren. Kijk hier voor vernieuwende ideeen, in frisse smaakcombinaties.

Broodspecialiteiten Backaldrin

Met een grootschalige introductie op Bakkersvak in Rosmalen, laat Royal Steensma de Nederlandse bakkerijbranche kennis maken met een eerste viertal innovatieve broodspecialiteiten volgens receptuur van backaldrin. De vier producten die Royal Steensma heeft geintroduceerd zijn Kornspitz®, Vegipan, Kaisermeister en Wener Brioche mix.

Éclairs

De éclair is trendy, hip en kleurrijk. Geliefd bij jong en oud én verrassend van smaak. De éclair vindt zijn oorsprong in Frankrijk en heette vroeger ‘Pain à la duchesse’, wat betekent ‘Brood van de hertogin’. Dit populaire Franse gebakje heeft sindsdien heel wat verandering ondergaan. De éclair is snel, eenvoudig en efficiënt te produceren en laat zich door zijn neutrale basis uitstekend vangen voor de diversiteit aan smaken van de productgroepen van Royal Steensma, zoals Arlico en Frucaps vullingen. Maar maak ook kennis met de Damco roompoeders en u zult zien dat u voor iedere gelegenheid uw klanten zult verrassen met een passende éclair.      

 

Tartelettes

Tartelettes! Een culinaire parel uit de Franse patisserie.De tartelette roept herinneringen op uit de jeugd van geurige, thuisgebakken, knapperige taartjes met vers fruit. Klassieke smaken zoals chocolade, citroen, appel en kersen.
 
Door gebruik te maken van de basisreceptuur en deze gebakken taartbodems goed te stockeren, kunt u tartelettes in grote charges maken. Vanuit deze basis en in combinatie met de kwaliteitsgrondstoffen zoals de Damco roompoeders, Frucaps vullingen en de Chocuise range, bent u in staat iedere dag op een efficiënte manier een diversiteit aan kraak verse patisserie producten tentoon te stellen in uw winkel.
 
De tartelettes laten zich uitstekend afwerken met een diversiteit aan smaken en kleuren, laat uw creativiteit met u op de loop gaan! Zomer en winter, kleurrijk en fruitig, misschien zelfs wel kruidig en hartig.

Moederdag

Verover de harten van uw klanten met heerlijke gebakjes! Rationeel te maken, met ambachtelijke uitstraling. 

Herfst

De bladeren vallen van de bomen, de wind waait om het huis, het regent pijpenstelen. Knisperend haardvuur; warme chocolademelk met verse speculaas, gezellige familiemomenten. Het is herfst en tijd voor gebak.