Nieuws & acties

Gommans maakt de beste roomboter amandelstaven

06-11-2019 15:56:02

Afgelopen week won ‘Gommans, Echte Bakker’ de jaarlijkse roomboter amandelstavencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Namens GildePartner Royal Steensma, nam Ron Bloem (Senior Productontwikkelaar) zitting in de jury. De roomboter amandelstaaf van Gommans werd beoordeeld met een 8,33. Voldoende om de concurrentie voor te blijven.

De tweede plaats in de competitie was voor de winnaar van vorig jaar en van 2016. Van Walderveen uit Geldermalsen scoorde een 8,25. De derde plaats ging naar De Korenaar in Surhuisterveen. De familie Diertens doet al vele jaren mee met de competities en behaalde al vaker de finaleronde maar scoort nu voor het eerst een podiumplek.

In de voorronde van de competitie konden alle Echte Bakkers gedurende twee weken hun roomboter amandelstaaf aanbieden voor de beoordeling. 153 staven werden gekeurd door Mark van Wijk, Keurmeester bij GildePartner Van der Pol en Ron Bloem, Senior Productontwikkelaar bij GildePartner Royal Steensma. In de finaleronde sloot Mike Onasse van het Boulangerieteam zich aan bij deze vakjury. Bij de 15 finalisten werd 30 oktober anoniem en onaangekondigd een roomboter amandelstaaf in de winkel gekocht.

Bij Gommans, Echte Bakker gebeurde dat in de winkel in Sevenum. Eigenaar Bas Gommans, die ook winkel heeft in Swalmen en Horst is superblij met de eerste plaats, vooral voor zijn banketbakker Wim Streng. Hij is al 33 jaar in dienst bij Gommans en zet zich al jaren fanatiek in om goed te scoren met de amandelstaaf. Over ruim een jaar gaat hij met pensioen en hij was er zeer op gebrand om nog een keer het podium te halen. Bas: “Ik ben meteen in de auto gestapt om het hem te vertellen. Toen hij hoorde dat we de eerste prijs hadden gehaald werden de emoties hem de baas.”

“De competitie leeft en dat is mooi om te zien,” aldus Mark van Wijk. “Ik ben veel gebeld en gemaild met het verzoek om advies en uitleg te geven. Een aantal bakkers deelt ook onderling ervaringen uit zodat men van elkaar kan leren en over het algemeen speelt iedereen wel open kaart. Men gunt elkaar het succes maar wint het liefste zelf wat natuurlijk zeer begrijpelijk is.” Ron Bloem keurde voor het eerst mee en merkt op dat het vaak kleine slordigheidjes zijn die het verschil maken tussen een 7 en een 8. “Ik hoop dat de bakkers met de tips die we in de voorronde gegeven hebben de verbeteringen kunnen doorvoeren,” aldus Ron.