Nieuws & acties

Royal Steensma en backaldrin werken samen!

03-03-2016 11:33:52

Met een grootschalige introductie op Bakkersvak, 6 & 7 maart jl. in Rosmalen, liet Royal Steensma de Nederlandse bakkerijbranche kennis maken met een eerste viertal innovatieve broodspecialiteiten volgens receptuur van backaldrin. 

De organisatie gaat een samenwerking aan met de Oostenrijkse multinational, passend in de strategie van Royal Steensma B.V., om verder uit te breiden naar een totaalleverancier met hoogwaardige kwaliteitsgrondstoffen voor de bakkerijbranche. Royal Steensma zal haar kennis op het gebied van banketgrondstoffen inbrengen en backaldrin zal haar kennis op het gebied van grondstoffen voor brood inbrengen. Op haar thuismarkten zullen beide bedrijven onder eigen handelsnaam naar buiten treden. 

De vier producten die Royal Steensma introduceert op Bakkersvak zijn Kornspitz®, Vegipan, Kaisermeister en Wener Brioche mix. "Als totaalleverancier passen deze smaakvolle broodspecialiteiten heel goed in ons productpakket", aldus Rimmert de Jong, algemeen directeur van Royal Steensma. Voor deze producten heeft Royal Steensma de exclusieve merkvoering en distributie en neemt hiermee de vertegenwoordiging in Nederland op zich. Met Vegipan speelt Royal Steensma in op de trend naar gezondere (brood) producten. Zo is Vegipan een gist- en lactosevrij volkorenbrood dat geen dierlijke ingrediënten bevat en dus 100% veganistisch is. 
 
Naast de levering van kwaliteitsgrondstoffen helpt Royal Steensma participerende (ambachtelijke) bakkerijen ook met promotie richting hun klanten. Zo wordt er onder andere een consumentenfolder uitgebracht waarin diverse smakelijke belegtips worden gegeven voor de broodjes Kornspitz®. Op deze manier hoopt de organisatie Nederlandse consumenten warm te laten lopen voor hét succesnummer van backaldrin. 

De producten zijn vanaf 7 maart 2016 verkrijgbaar. 
 

 

Links: dhr. Rimmert de Jong, CEO Royal Steensma B.V.
Rechts: dhr. Harald Deller, CEO backaldrin