Nieuws & acties

FIA: eerste studenten komend schooljaar aan de slag

15 dagen geleden

De gereedkoming van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen vordert gestaag. Komend schooljaar (2019-2020) zullen de eerste studenten van Lentiz (mbo) en InHolland (hbo) – de onderwijspartners binnen de FIA – gebruik gaan maken van de faciliteiten van het gebouw. 

Lees meer

Royal Steensma opent nieuwe drooghal in Franeker

1 maand geleden

De nieuwe drooghal in Franeker van bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma is vanochtend (zaterdag 25 mei) officieel geopend door wethouder Caroline de Pee van de gemeente Waadhoeke.

Lees meer

Voedingsbranche begint potentieel Food Innovation Academy te zien

1 maand geleden

Steeds meer foodbedrijven en andere –gelieerde instanties tonen interesse om aan te haken bij de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Dat bleek tijdens de Partnerbijeenkomst die donderdag 9 mei is georganiseerd in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd. 

Lees meer

Column Eric van den Hul

1 maand geleden

Mijn naam is Eric van den Hul, inmiddels 53 jaar, en werkzaam bij Royal Steensma als Sales Manager Industrie, Export en Retail: een mooie functie waarin ik dagelijks mijn kennis en ervaring mag delen met het salesteam en, uiteraard, met onze relaties: bakkers – groot en klein, in binnen- en buitenland. 

Lees meer

Het Noorden start het Bakery Sweets Center

2 maanden geleden

Gedeputeerde Johannes Kramer lanceerde donderdagmiddag 18 april de website van het Bakery Sweets Center op de Dairy Campus. Hiermee gaf hij het startsein voor dit initiatief van het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid in de drie noordelijke provincies. Royal Steensma is één van de initiatiefnemers.

Lees meer

Royal Steensma behaalt diverse certificeringen

2 maanden geleden

De drie vestigingen van Royal Steensma in Leeuwarden, Franeker en Vlaardingen ondergingen onlangs audits voor diverse certificeringen. Die zijn met verve behaald. 

Lees meer

Column Aafke Taekema: Simpelweg wat minder zoet?

2 maanden geleden

Het verminderen van suiker, maar ook zout en (verzadigd) vet in levensmiddelen staat hoog op de agenda bij veel producenten. 

Lees meer

Overname Bak Speciaal valt goed bij bakkers

2 maanden geleden

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak die onlangs plaatsvond in de Evenementenhal in Gorinchem. Royal Steensma greep de gelegenheid aan om de branche bij te praten over de overname. Dat is goed gelukt. Veel bakkers brachten een bezoek aan de Royal Steensma-stand, die op zich al een eyecatcher was. Het 180-jarig bestaan met daaraan gekoppeld een chique jubileumboek, de introductie voor de bakkerij van de kant-en-klare gebakspray Jelleasy en een dartbord-actie vormden verder de hoogtepunten.

 

Lees meer

Nieuwbouw magazijn Vlaardingen vordert gestaag

3 maanden geleden

De bouw van het nieuwe magazijn van Royal Steensma in Vlaardingen vordert gestaag. 

Lees meer

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

4 maanden geleden

Royal Steensma neemt Bak Speciaal in Nijkerk over. Bak Speciaal is producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten, zoals biologisch, desem- en speltbrood. Bij de firma werken 12 medewerkers. Zij blijven in dienst. De overname past in de ambitie van Royal Steensma. Het bedrijf wil groeien in afzet van grondstoffen voor brood. Het accent van de firma ligt nu vooral op banket.

 

Lees meer