Nieuws & acties

FIA ‘scoort’ goed op Nieuwjaarsreceptie Vlaardingen

3 dagen geleden

De inwoners van de gemeente Vlaardingen zijn erg geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond de Food Innovation Academy (FIA). Dat bleek tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Vlaardingen die op zaterdag 5 januari plaatsvond op het stadhuis.

Lees meer

Oliebollen van Royal Steensma voor ‘onze jongens’

10 dagen geleden

Piloten van de vliegbasis Leeuwarden die Oud & Nieuw vierden in Jordanië vanwege een maandenlange, internationale missie, konden het Oudejaar uitluiden met een typisch Hollandse lekkernij: de oliebol.

Lees meer

Update bouw FIA: de deuren gaan ‘open’

1 maand geleden

De toegangsdeuren van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen worden deze week geplaatst. Dat laat uitvoerder Jan-Pieter de Vreugd van aannemer Mourik Bouw weten. Hoewel de officiële opening van het gebouw nog even op zich laat wachten, is het plaatsen van de toegangsdeuren toch weer een kleine mijlpaal. Zo krijgt de FIA steeds meer smoel.

Lees meer

Uitzendbureau Het Ambacht haakt aan bij FIA

1 maand geleden

Uitzendbureau Het Ambacht uit Nieuw Amsterdam wil als zakelijk dienstverlener graag aanhaken bij de Food Innovation Academy. Dat laat eigenaar Gert-Jan ten Napel weten na diverse gesprekken en een bezoek aan het in aanbouw zijnde FIA-pand. “We zien absoluut mogelijkheden. En we roepen andere partijen op ook de opties te gaan onderzoeken. Ik ben écht onder de indruk van dit zeer vooruitstrevende initiatief. Een schitterend voorbeeld van dat samenwerken loont.”

Lees meer

Sluitingsdata wegens onderhoud

1 maand geleden

Met de feestdagen in het vooruitzicht, breekt de periode aan die voor Royal Steensma het meest geschikt is om noodzakelijk onderhoud te plegen. Dat betekent dat de productie op alle locaties  - Leeuwarden, Franeker en Vlaardingen - tijdelijk wordt stilgelegd. Om onze klanten toch zo goed mogelijk te kunnen bedienen, houden we rekening met de gebruikelijk afname in deze periode. Mocht dat dit jaar anders zijn, dan horen we dat graag.

Lees meer

Food Innovation Academy: Studeren en ondernemen in een dynamische omgeving

1 maand geleden

De bouw van de Food Innovation Academy aan de Industrieweg in Vlaardingen vordert gestaag. Niet alleen nadert het moderne pand zijn voltooiing, ook melden zich steeds meer ondernemers die betrokken willen zijn bij het hightech kennis- en innovatiecentrum. En ook toekomstige studenten tonen interesse: tien jongeren gaan binnenkort een dagje proefstuderen.

Lees meer

Royal Steensma partner in verkiezing lekkerste oranjekoek van Fryslân

4 maanden geleden

Welke bakker bakt de lekkerste oranjekoek van Fryslân en volgt Roel Boonstra uit De Knipe op? Consumenten mogen deze zomer opnieuw antwoord geven op die vraag door hún favoriete bakker te nomineren voor de lekkerste oranjekoek-verkiezing. 

Lees meer

Meestertitel voor Hidde de Brabander en Daan Hesseling: partners van Royal Steensma

7 maanden geleden

WAGENINGEN – Patissier Hidde de Brabander en boulanger Daan Hesseling zijn er woensdag 30 mei in geslaagd de Meestertitel te verwerven. Beide vakmannen gingen samen met mede-kandidaten Herald Vugs (boulanger) en Chris Stienstra (patissier) op voor het meesterexamen. Drie dagen lang werkten ze zich een slag in de rondte voor de (internationale) examencommissie. Tijdens de inauguratie op het Nederlands Bakkerij Centrum, kregen De Brabander en Hesseling het heuglijke nieuws dat ze zich mogen voegen bij het selecte gezelschap van Meesters.

Lees meer

Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

8 maanden geleden

Kennis- en Innovatiecentrum Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft ruim  1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Dat heeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van Engelshoven, bekend gemaakt. FIA is een unieke samenwerking van bedrijven uit de levensmiddelenindustrie, het onderwijs en de overheid met een komend jaar te ontwikkelen state-of-the-art meetingpoint. Royal Steensma, producent van bakkerijgrondstoffen, is mede-initiatiefnemer en gastheer van deze bijzondere ontmoetingsplek voor food.

Lees meer

Broodbijbel cadeau bij Damco Kleinbroodpoeder

9 maanden geleden

Meester Boulanger (en onze collega bij Royal Steensma) Hiljo Hillebrand maakte onlangs van zijn droom werkelijkheid, door al zijn passie voor boulangerie te bundelen in het boek ‘Broodbijbel’. 

Lees meer