Nieuws & acties

FIA sluit partnerdeal met Veenhuizen Groep voor ovens

7 dagen geleden

De Food Innovation Academy (FIA) heeft een partnerdeal gesloten met de Veenhuizen Groep in Voorthuizen voor de levering van ovens en remrijskasten van het Duitse merk MIWE. De deal behelst verder een vriescel en een koelcel. De apparatuur wordt ingezet in de Bakery Innovation Academy (BIA) – het bakkerijdeel van de FIA. Ook komt er een winkeloven in het inpandige IJscentrum en eentje in het nog te realiseren horecadeel van de FIA op de begane grond. De BIA wordt begin 2020 in gebruik genomen.

 

Lees meer

Gommans maakt de beste roomboter amandelstaven

29 dagen geleden

Afgelopen week won ‘Gommans, Echte Bakker’ de jaarlijkse roomboter amandelstavencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Namens GildePartner Royal Steensma, nam Ron Bloem (Senior Productontwikkelaar) zitting in de jury. De roomboter amandelstaaf van Gommans werd beoordeeld met een 8,33. Voldoende om de concurrentie voor te blijven.

Lees meer

Royal Steensma gaat de Wereldbol groot maken

2 maanden geleden

Onder toeziend oog van al zijn vertegenwoordigers tekende Alfred Bruin, eigenaar van Royal Steensma, vandaag een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project. Daarmee neemt Royal Steensma de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. En draagt daardoor voortaan stevig bij aan het einde van de honger in de wereld.

Lees meer

IJscentrum verhuist naar Food Innovation Academy

5 maanden geleden

De Stichting Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen neemt het IJscentrum in Wageningen over. Daarmee is de toekomst van hét opleidingsinstituut voor ambachtelijke ijsbereiders geborgd. 

Lees meer

FIA: eerste studenten komend schooljaar aan de slag

5 maanden geleden

De gereedkoming van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen vordert gestaag. Komend schooljaar (2019-2020) zullen de eerste studenten van Lentiz (mbo) en InHolland (hbo) – de onderwijspartners binnen de FIA – gebruik gaan maken van de faciliteiten van het gebouw. 

Lees meer

Royal Steensma opent nieuwe drooghal in Franeker

6 maanden geleden

De nieuwe drooghal in Franeker van bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma is vanochtend (zaterdag 25 mei) officieel geopend door wethouder Caroline de Pee van de gemeente Waadhoeke.

Lees meer

Voedingsbranche begint potentieel Food Innovation Academy te zien

6 maanden geleden

Steeds meer foodbedrijven en andere –gelieerde instanties tonen interesse om aan te haken bij de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Dat bleek tijdens de Partnerbijeenkomst die donderdag 9 mei is georganiseerd in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd. 

Lees meer

Column Eric van den Hul

7 maanden geleden

Mijn naam is Eric van den Hul, inmiddels 53 jaar, en werkzaam bij Royal Steensma als Sales Manager Industrie, Export en Retail: een mooie functie waarin ik dagelijks mijn kennis en ervaring mag delen met het salesteam en, uiteraard, met onze relaties: bakkers – groot en klein, in binnen- en buitenland. 

Lees meer

Het Noorden start het Bakery Sweets Center

7 maanden geleden

Gedeputeerde Johannes Kramer lanceerde donderdagmiddag 18 april de website van het Bakery Sweets Center op de Dairy Campus. Hiermee gaf hij het startsein voor dit initiatief van het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid in de drie noordelijke provincies. Royal Steensma is één van de initiatiefnemers.

Lees meer

Royal Steensma behaalt diverse certificeringen

7 maanden geleden

De drie vestigingen van Royal Steensma in Leeuwarden, Franeker en Vlaardingen ondergingen onlangs audits voor diverse certificeringen. Die zijn met verve behaald. 

Lees meer