Nieuws & acties

Royal Steensma gaat de Wereldbol groot maken

1 maand geleden

Onder toeziend oog van al zijn vertegenwoordigers tekende Alfred Bruin, eigenaar van Royal Steensma, vandaag een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project. Daarmee neemt Royal Steensma de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. En draagt daardoor voortaan stevig bij aan het einde van de honger in de wereld.

Lees meer

IJscentrum verhuist naar Food Innovation Academy

3 maanden geleden

De Stichting Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen neemt het IJscentrum in Wageningen over. Daarmee is de toekomst van hét opleidingsinstituut voor ambachtelijke ijsbereiders geborgd. 

Lees meer

FIA: eerste studenten komend schooljaar aan de slag

4 maanden geleden

De gereedkoming van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen vordert gestaag. Komend schooljaar (2019-2020) zullen de eerste studenten van Lentiz (mbo) en InHolland (hbo) – de onderwijspartners binnen de FIA – gebruik gaan maken van de faciliteiten van het gebouw. 

Lees meer

Royal Steensma opent nieuwe drooghal in Franeker

4 maanden geleden

De nieuwe drooghal in Franeker van bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma is vanochtend (zaterdag 25 mei) officieel geopend door wethouder Caroline de Pee van de gemeente Waadhoeke.

Lees meer

Voedingsbranche begint potentieel Food Innovation Academy te zien

5 maanden geleden

Steeds meer foodbedrijven en andere –gelieerde instanties tonen interesse om aan te haken bij de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Dat bleek tijdens de Partnerbijeenkomst die donderdag 9 mei is georganiseerd in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd. 

Lees meer

Column Eric van den Hul

5 maanden geleden

Mijn naam is Eric van den Hul, inmiddels 53 jaar, en werkzaam bij Royal Steensma als Sales Manager Industrie, Export en Retail: een mooie functie waarin ik dagelijks mijn kennis en ervaring mag delen met het salesteam en, uiteraard, met onze relaties: bakkers – groot en klein, in binnen- en buitenland. 

Lees meer

Het Noorden start het Bakery Sweets Center

5 maanden geleden

Gedeputeerde Johannes Kramer lanceerde donderdagmiddag 18 april de website van het Bakery Sweets Center op de Dairy Campus. Hiermee gaf hij het startsein voor dit initiatief van het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid in de drie noordelijke provincies. Royal Steensma is één van de initiatiefnemers.

Lees meer

Royal Steensma behaalt diverse certificeringen

6 maanden geleden

De drie vestigingen van Royal Steensma in Leeuwarden, Franeker en Vlaardingen ondergingen onlangs audits voor diverse certificeringen. Die zijn met verve behaald. 

Lees meer

Column Aafke Taekema: Simpelweg wat minder zoet?

6 maanden geleden

Het verminderen van suiker, maar ook zout en (verzadigd) vet in levensmiddelen staat hoog op de agenda bij veel producenten. 

Lees meer

Overname Bak Speciaal valt goed bij bakkers

6 maanden geleden

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak die onlangs plaatsvond in de Evenementenhal in Gorinchem. Royal Steensma greep de gelegenheid aan om de branche bij te praten over de overname. Dat is goed gelukt. Veel bakkers brachten een bezoek aan de Royal Steensma-stand, die op zich al een eyecatcher was. Het 180-jarig bestaan met daaraan gekoppeld een chique jubileumboek, de introductie voor de bakkerij van de kant-en-klare gebakspray Jelleasy en een dartbord-actie vormden verder de hoogtepunten.

 

Lees meer