Nieuws & acties

Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

1 dag geleden

Kennis- en Innovatiecentrum Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft ruim  1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Dat heeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van Engelshoven, bekend gemaakt. FIA is een unieke samenwerking van bedrijven uit de levensmiddelenindustrie, het onderwijs en de overheid met een komend jaar te ontwikkelen state-of-the-art meetingpoint. Royal Steensma, producent van bakkerijgrondstoffen, is mede-initiatiefnemer en gastheer van deze bijzondere ontmoetingsplek voor food.

Lees meer

Broodbijbel cadeau bij Damco Kleinbroodpoeder

1 maand geleden

Meester Boulanger (en onze collega bij Royal Steensma) Hiljo Hillebrand maakte onlangs van zijn droom werkelijkheid, door al zijn passie voor boulangerie te bundelen in het boek ‘Broodbijbel’. 

Lees meer

Royal Steensma vindt oplossing voor drogen geconfijte vruchten

1 maand geleden

FRANEKER – Bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma heeft een oplossing gevonden voor het drogen van de geconfijte vruchten, waar de firma specialist en marktleider in is. Normaliter vindt dit proces plaats in Franeker, maar door de brand twee weken geleden die de drooghal in de as legde, moest het bedrijf op zoek naar een alternatief. Die is gevonden bij twee partijen in Duitsland: deze  drogerijen hebben de productiecapaciteit en –tijd beschikbaar om meteen aan de slag te gaan, volgens de kwaliteit die  klanten van Royal Steensma gewend zijn.

Lees meer

Productie Royal Steensma na brand hervat

2 maanden geleden

FRANEKER – Bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma heeft vanochtend de productie van geconfijte vruchten op de vestiging in Franeker kunnen hervatten, na de uitslaande brand van afgelopen vrijdag die de drooghal in de as legde. Niemand raakte bij de brand gewond. Na uitgebreid technisch onderzoek dit weekend is de fabriek vrijgegeven. Daardoor konden de circa 50 personeelsleden rond 06.00 uur weer aan de slag om de lopende bestellingen af te handelen, zodat consumenten met Pasen gewoon kunnen genieten van hun Paasbrood met erin verwerkt de geconfijte ingrediënten van Royal Steensma.

Lees meer

Brand bij vruchtenconfijterij Royal Steensma

2 maanden geleden

Schade beperkt tot één bedrijfshal, geen gewonden.

Lees meer

René Koop in dienst bij Royal Steensma

3 maanden geleden

Met ingang van 1 februari is René Koop (34) in dienst getreden bij Royal Steensma in de functie van Accountmanager Export. Hij wordt onderdeel van het team Europa en zal in deze zelfstandige salesfunctie, bestaande klanten gaan beheren. Ook gaat Koop actief op zoek naar nieuwe industriële klanten die interesse hebben in het omvangrijke portfolio van Royal Steensma. Koop heeft uitgebreide (technische) ervaring in de bakkerij- en foodbranche, die in deze functie goed van pas komt. Zo werkte hij eerder bij J.S. Polak en was hij filiaalmanager van een supermarkt.

Lees meer

Bakkersvak 2018

3 maanden geleden

Ook in 2018 zal Royal Steensma prominent aanwezig zijn op Bakkersvak bij de ingang van Evenementenhal Gorinchem.

Lees meer

Noordelijke bakkerijleveranciers ontwikkelen officieel gebakje LF 2018

7 maanden geleden

Vier noordelijke leveranciers van bakkerijgrondstoffen hebben gezamenlijk een uniek gebakje ontwikkeld ter gelegenheid van het feit dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is. Het gaat om Smilde Bakery, DoblaBeko Groothandel en natuurlijk Royal Steensma.

Lees meer

Nieuw in het assortiment: Damco dark chocolate cake

7 maanden geleden
Nieuw van Royal Steensma: Damco dark chocolate cake. Een heerlijke, malse chocoladecake, met een volle chocoladesmaak en 15% chocolade druppels. 
 
Lees meer

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand naar Royal Steensma

7 maanden geleden

Met ingang van 1 november aanstaande treedt Meester Boulanger Hiljo Hillebrand in dienst van Royal Steensma. Hillebrand wordt Technical Support Manager, ofwel baktechnisch adviseur. Met het aantrekken van een Meester Boulanger geeft Royal Steensma een duidelijk signaal af dat we ons naast banket in toenemende mate ook op brood focussen.

Lees meer